Sydafrikansk familj nekas asyl i Sverige

Svarta män försökte kidnappa 5-åriga dottern

Jonas Nilsson på Palaestra Media har träffat en sydafrikansk familj som sökt asyl i Sverige och nu väntar på Migrationsdomstolens beslut. Familjen lever i skräck för att tvingas återvända till sitt land där svarta män flera gånger försökt kidnappa deras dotter för ”medicinska ändamål”.

ASYLBEHOV. När dottern var i tvåårsåldern kom två svarta män fram till henne och hennes mamma och förklarade att de ville köpa flickan och använda henne i ”traditionell medicin”.

– De tror att om man har sex med ett litet barn som är oskuld, blir de friska från aids och olika kroppsdelar kan sedan användas till ”mediciner”, berättar pappan.

– Min fru kunde inte tro att det var sant. Hon gick till polisen och berättade det, men de sa bara att flickan är frisk och inget brott har begåtts. Men de två männen fortsatte närma sig oss, de följde efter oss, stod och väntade när min fru kom ut från porten, de vinkade åt henne.

Varför hade de ögonen på just er dotter?

– Vi har fått veta att när ett byte har valts ut så gör de allt de kan för att få tag i just det barnet.

Slet flickan ur mormoderns famn

Vid ett tillfälle fick männen tag i flickan. Hon, mamman och mormodern var på ett köpcentrum när de rusade fram och slet flickan ur mormoderns famn.


Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela den här artikeln.
Just nu kan du få första månaden för halva priset! Använd rabattkoden frimedia

Skaffa Svegot Plus nu

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}