Total kapitulation inför islams herravälde

Stormoské på platsen där Karl Martell räddade Europa från muslimsk invasion

Ända sedan 2003 har en muslimsk församling i den franska staden Poitiers försökt få ihop pengar till en moské – nu tar den form på just den mark där Karl Martell år 732 besegrade en muslimsk invasionsstyrka. Symboliken kunde inte ha varit tydligare.

DHIMMIER. Kristna som lägger sig platt för muslimer kallas på arabiska för dhimmier – människor som accepterat att de står under muslimer och betalar den särskilda dhimmieskatten för att slippa mista huvudet. Man kan förstå att en del kristna i muslimska länder hellre gör det än att dö eller konvertera till islam, men att kristna i kristna länder bugar för muslimer är svårare att smälta.

Sällan har ett tydligare dhimmieskap demonstrerats än i Poitiers. Där har borgmästaren gett tillstånd till en muslimsk församling att bygga en stormoské på en av de historiskt viktigaste platserna i Europas historia – platsen där Karl Martell besegrade den muslimska invasionsstyrkan och förhindrade att hela Västeuropa hamnade i islams våld.

I en intervju med en tv-kanal från Qatar berättar en företrädare för den muslimska församlingen om moskén som nu byggs. Den ska heta Balat al-Chouhada som betyder “marken som är stenlagd med martyrer” – en direkt koppling till Slaget vid Poitiers. Då förlorade muslimerna, nu är de tillbaka för att vinna.


Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela den här artikeln.
Just nu kan du få första månaden för halva priset! Använd rabattkoden frimedia

Skaffa Svegot Plus nu

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}