Det fria Sverige uppmanar till protest mot Värmlandstrafiken

En man i rullstol lämnades ensam av Värmlandstrafikens chaufför när det visade sig att han endast kunde betala kontant. Detta har väckt stor upprördhet och nu uppmanar föreningen Det fria Sverige personer att höra av sig till företaget och berätta att detta är ett oacceptabelt sätt att behandla människor.

HÄNSYNSLÖST. När det visade sig att mannen, som sitter i rullstol, inte kunde betala med annat än kontanter åkte färdtjänstchauffören helt enkelt därifån och lämnade mannen på gatan.

Där blev han sittande helt ensam i fyra timmar innan en medmänniska, Victor Nyman, ryckte in och räddade honom. Klockan hade då närmat sig midnatt och mannen såg “till hälften livlös” ut och var svårt angripen av mygg, berättar Nyman i ett Facebookinlägg.

Många har blivit upprörda av den totala bristen på respekt som chauffören uppvisade och folk har tagit till tangentborden och skrivit ut sin upprördhet på sociala medier. Det krävs nog betydligt mer än så om vi ska få se en förändring, men genom att samarbeta kan vi se till att företaget ber om ursäkt och förhoppningsvis ersätter mannen för hans lidande, samt avkräva ett löfte att det aldrig händer igen. Någonsin.

Uppmaning till protest

Föreningen Det fria Sverige uppmanar nu svenskar att höra av sig till Värmlandstrafik och uttrycka sitt missnöje.

“Det fria Sverige vill uppmana alla våra medlemmar, sympatisörer och bekymrade svenskar att göra sin röst hörd. Klipp gärna ut och skicka nedanstående meddelande till Värmlandstrafiken.

Hej,

En av era chaufförer lämnade en rullstolsburen senior ensam i Ekshärad. Han blev sittande till mitt på natten innan en medmänniska förbarmade sig över honom. Det är oacceptabelt. Detta skedde eftersom ni krävde kortbetalning. Om ni inte har förståelse för äldre människors situation och utsatthet bör ni inte erbjuda färdtjänst.

Jag bryr mig om hur våra äldre behandlas och uppmanar er att genast se till så att man kan betala med kontanter samt att ni har en grundlig genomgång med era anställda om hur man hanterar äldre, utsatta och personer med funktionsnedsättning. Vidare bör chauffören som lämnade mannen ensam sent på kvällen omedelbart avskedas. Har man den inställningen till sina medmänniskor är man inte lämpad för arbetet.

(Ditt namn)

Skicka ditt meddelande till [email protected]

Du kan också ringa dem på 010 – 48 48 100 eller 0771 – 32 32 00 och säga din mening.”

Dan Eriksson, ordförande för Det fria Sverige, känner stor ilska över det inträffade.

“Som svensk och medmänniska med äldre släktingar och vänner reagerar jag med vrede. Jag kan inte ljuga om det. Det som denna farbror råkat ut för är fruktansvärt. Som ordförande för Det fria Sverige, en förening med många pensionärer och personer med funktionsnedsättning bland medlemmarna reagerar jag genom att få förnyad kraft att arbeta för våra mål.

Det fria Sverige kan inte vara överallt hela tiden. Men vi har medlemmar över hela landet och det finns en enorm kraft i den röst som vi tillsammans kan uppbringa. Därför är det viktigt att vi uppmärksammar det som hänt och uppmanar alla att kontakta de ansvariga för att säga sitt hjärtas mening.

I det Sverige som politikerna skapat är det alltid svenskarna som hamnar i skymundan. Speciellt svenskar som är äldre eller utsatta på annat sätt. Vi vill vara deras röst och det kan vi vara tillsammans. Vi kommer fortsätta att rikta sökarljuset mot dylika övergrepp och ju mer kraft vi som förening får, desto hårdare kommer vi kunna agera.

Sist av allt vill jag uppmärksamma Victor, den medmänniska som tog hand om den gamla mannen. Sverige behöver fler som honom.”

Tidningen Svegot har sökt Anders Wahlén som är chef över färdtjänsten, men han är enlig uppgift på semester.

Läs mer om Det fria Sverige och vad föreningen kämpar för, och bli medlem!

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}