Och Gud skapade liberalismen – Jan Björklund på scen i Almedalen

Evangelium enligt Liberalerna

När Liberalernas ledare Jan Björklund äntrar scenen i Almedalen så är det med EU-flaggan som fond och med hatet mot nationalism som ledord. Frågan är varför han vill vara SDs bästa valarbetare? För att få applåder av sina egna?

ALMEDALEN2018. Enligt Jan Björklund har allt blivit bättre de senaste 30 åren. Faktiskt har det under de senaste 30 åren blivit långt mycket bättre än vad det hann bli under de 30 000 år som gått innan. Det beror ju lite på hur man ser det och vad “bra” innebär.

Det kommer Björklund förklara. Det som är bra och som har blivit bättre är världen, och då speciellt den delen av världen som utgörs av utvecklingsländer. Fattigdomen minskar, rent vatten finns och barnen går i skolan i Afrika bland annat. Och det är liberalismens förtjänst eftersom liberalism är globalism och fri rörlighet av människor och varor. Kanske har han rätt, när det gäller Afrika.

Jan Björklund har inte Sverige och svenskarnas bästa för ögonen.

Men vi bor inte i Afrika, vi bor i Sverige och en svensk politiker ska ha Sverige och svenskarnas bästa som första och enda prioritet, eller så kan han dra åt helvete. Jag ber ursäkt för kraftordet, men det måste sägas. Jan Björklund har inte Sverige och svenskarnas bästa för ögonen. Han har EU och Nato, och utvecklingsländerna så klart.

Det är nämligen tydligt att Sverige under de senaste 30 åren inte har blivit bättre för svenskarna. Fast återigen, vad är “bra”? Den frihetliga nationalismen som hämtar stoff från den klassiska liberalismen är antisocialistisk. Denna nationalism har aldrig haft chansen att misslyckas. Det har däremot liberalismen som Björklund förestår.

Åtta år hade Alliansen på sig och det blev inte bättre för Sverige. Det blev bättre för EU, för företag som flyttade utomlands och för en hel del svenskar, ekonomiskt i alla fall. Men det har kommit surt efter och den förestående katastrofen


Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela den här artikeln.
Just nu kan du få första månaden för halva priset! Använd rabattkoden frimedia

Skaffa Svegot Plus nu

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}