Beskedet från Kasselstrand: 500 000 ska ut ur Sverige om AFS får bestämma

SVT: "Det låter ju som rena utrensningen"

I går intervjuades Gustav Kasselstrand, partiledare för Alternativ för Sverige, av SVTs Mitt i Almedalen. Han konstaterade att uppemot en halv miljon utlänningar skulle få återvandra om hans parti får bestämma.

ALMEDALEN2018. Det var när SVTs Pontus Mattsson intervjuade Gustav Kasselstrand som han gav klart besked angående partiets återvandringspolitik. Just återvandringsfrågan är central för AFS och partiet vill ompröva alla uppehållstillstånd som givits sedan 2000. Det räcker inte med att stänga gränserna, påtalade Kasselstrand och konstaterade att återvandring är ett måste för att lösa Sveriges problem.

– Det räcker inte att vara för en restriktiv invandringspolitik. Det räcker inte ens att vilja stoppa invandringen. För att kunna lösa de stora samhällsproblemen i Sverige så måste man våga tala om återvandring. Och inte en liten sådan, utan en storskalig, sa Kasselstrand.

500 000 ska ut

AFS-ledaren påtalade att Sverigedemokraterna inte vågar ta i frågan, vilket också tydligt visar varför Alternativ för Sverige behövs. Han sa:

– SD vågar inte ta i den här frågan. Vi ska inrätta ett återvandringsverk, som ska titta på hur de kom hit och om de kommer bidra eller har bidragit med något. Sen lägger man det i vågskålen, och det innebär att väldigt många får åka hem. Förmodligen minst en halv miljon.

SVTs reporter verkar chockas av Kasselstrands klara besked.

“Rena utrensningen”

– Det låter ju som rena utrensningen, kontrar han och antyder att det skulle vara en omöjlig uppgift. Någon utrensning är det inte enligt partiledaren, utan snarare “den enda trovärdiga lösningen”. Gustav Kasselstrand hade också svar på tal när det gällde möjligheten att göra det:

– Kunde man ta hit miljoner människor, är det klart att man kan skicka hem en halv miljon.

Här måste vi ge Gustav Kasselstrand rätt. Oavsett om man håller med honom eller ej så är det naturligtvis så att man kan ordna en massåtervandring om man vill. I grund och botten handlar det om vilja och logistik.

De människor som tagit sig hit har ju gjort det med hjälp av människosmugglare och politiskt motiverade vänsternätverk. Deras resurser kan inte mäta sig med en stat som beslutat sig för att lägga kraft bakom orden. Alltså, om frivilliga nätverk kan ta hit hundratusentals människor så kan staten Sverige, om den vill, skicka tillbaka dem.

Och det kan göras utan att anständighetens krav glöms bort.

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}