Kosacker ska hålla efter snusk under fotbolls-VM

I VM-staden Rostov-na-Donu, nära gränsen mot Ukraina, kommer över 300 beridna kosacker att upprätthålla ordningen tillsammans med polisen under VM. Bland annat kommer de hålla efter eventuellt snusk från hbtq-personer.

TRADITION. Kosackernas uppdrag är att beskydda de kristna värderingarna och det tänker de göra också under VM. Flera hundra av dem har mobiliserat för att se till så att anständigheten upprätthålls under den väntande VM-yran. Kosackledaren Oleg Barannikov konstaterar:

“Våra värderingar är den kristna tron. Vi tjänar moderlandet och främst av allt, familjen.”

Kosackledaren Oleg Barannikov.

Lovar att inte använda piskan

Under OS i Sotji fanns också kosacker på plats och vid ett tillfälle ingrep de när den vänsterradikala feministgruppen Pussy Riot dök upp med sitt hatfyllda budskap. Då såg det ut så här:


Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela den här artikeln.
Just nu kan du få första månaden för halva priset! Använd rabattkoden frimedia

Skaffa Svegot Plus nu

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!