Zlatan fortsätter baktala Sverige och svenskarna

Gråter ut om rasism i ännu en intervju

Zlatan Ibrahimovic är en yvig personlighet och ett slags nationell antihjälte som många har ett ambivalent förhållande till. Jag menar att han som sådan har ett ansvar för vad han säger och hur han uttrycker sig. Han hade kunnat vara en enande kraft, han hade kunnat bygga broar – i stället har han på sistone ägnat sig åt att sticka en mycket oklädsam offerkofta, skriver Maria Celander.

ZLATANISM. Redan i januari i år skapade Zlatan Ibrahimovic krigsrubriker, när han i en fransk dokumentär bland annat påstod att han blev diskriminerad i Malmö FF på grund av sin utländska bakgrund.

– När jag kom till Malmö blev jag inte accepterad som alla andra. Jag kände att jag inte passade in. Jag var det svarta fåret, de accepterade mig inte, de gillade inte min attityd. Jag var inte som de andra, jag var inte blond, hade inte svensk vit hud. Jag led … för jag var tvungen att göra tio gånger mer än alla andra, säger Zlatan i dokumentären.

Och nu fortsätter Zlatans klagosång i en ny dokumentär som på söndagskvällen visas i SVT1, “Zlatan – för Sverige i tiden”.


Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela den här artikeln.
Just nu kan du få första månaden för halva priset! Använd rabattkoden frimedia

Skaffa Svegot Plus nu

 

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}