Brå öppnar för ny kartläggning av sexualbrottslingar – men behövs det?

Brå verkar ha ändrat sig och ser nu att intresset för en ny studie om brottslingars etnicitet är så stort att man kan tänka sig att göra en ny. Men ärligt talat – till vilken nytta?

ETNICITET. Det som många ropat efter kan nu bli sanning. Brottsförebyggande rådet, Brå, överväger att göra en ny studie för att klargöra etniciteten hos sexualbrottslingar.

Stina Holmberg, utbildnings- och forskningsråd på Brå, säger till SVT att det har varit en ”otrolig efterfrågan” på en sådan undersökning. Det har hon rätt i. Många har länge ropat sig hesa efter en uppföljning på 2005 års studie, där man bland annat kunde läsa att utrikesfödda begår fem gånger fler sexualbrott än svenskfödda.


Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela den här artikeln. Just nu kan du prova en vecka för bara 19 kronor med rabattkoden svegot19

Skaffa Svegot Plus nu

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!