George Soros viker sig – Open Society stänger kontor i Ungern

Open Society Foundation som arbetar med påverkansoperationer för mångkultur och massinvandring till Europa och finansieras av den ungersk-judiske miljonären George Soros har beslutat att stänga sitt kontor i Ungern. Varför vill de inte säga men den ungerska regeringen har under en längre dig haft den statsfientliga organisationen under lupp.

UNGERN. Den 31 augusti i år kommer Open Society Foundations (OSF) stänga sitt kontor i Budapest, det skriver den ungerska nyhetssidan 444.hu. Den österrikiska tidningen Die Presse rapporterar att verksamheten flyttas till Berlin.

OSFs president Patrick Gaspard vill inte gå in på orsakerna till att man stänger ner i Budapest men en av orsakerna tros vara den lagstiftning som träder i kraft i maj. Då kommer utländska lobbyorganisationer beskattas med 25 procent av alla utländsk inkomst. Därutöver kommer lagen tvinga dem att vara mer transparenta gällande organisation och finansiering.


Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela den här artikeln.
Just nu kan du prova en vecka för bara 19 kronor med rabattkoden svegot19

Skaffa Svegot Plus nu

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!