Den än så länge knäppa Allsvenskan

Allsvenskan är igång och efter fyra omgångar är det mycket som står på huvudet. Henrik Hanell försöker att bringa litet ordning i det hela.

SPORTKRÖNIKA. Hammarby IF, även kända som ”the loveable losers” (där ”loveable” går utmärkt att utesluta), leder Allsvenskan efter fyra spelade omgångar. Detta är ungefär lika väntat som om Bajentomten (alltid saknad, även av oss som inte håller på Hammarby, dricker T-doja och är kommunister) skulle reinkarneras in i kungafamiljen eller att Pa Dibba skulle spela en hel match utan att snubbla på bollen. Bajen är för tillfället bäst i Sverige och sålunda bäst även i Stockholm. Före årets majblommelag AIK (med syftning på färgerna och inte på att de har kapacitet att ta poäng lika lätt som det är att råna majblommeförsäljare) och Djurgården (som trots tabelläget inlett en ny svit av derbyförluster). Njut så länge det varar, alla hammarbyare. Njut så länge det varar…

Det förväntade topplaget Malmö FF, med gott om pengar och makt, har mycket oväntat börjat knackigt. Nattsvart för ”di himmelsblå” skulle man kunna säga och uttrycket är inte nödvändigtvis en kommentar om startelvan. MFF är just nu ingen harmonisk rosengård utan snarare ett kaotiskt Rosengård. Skador ställer till det såklart men ”något är ruttet i Malmö” för att parafrasera en fiktiv prins på andra sidan Öresund.


Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela den här artikeln.
Just nu kan du prova en vecka för bara 19 kronor med rabattkoden svegot19

Skaffa Svegot Plus nu

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}