Ytterligare tre tidningar anmälda för presstödsfusk av Granskning Sverige

Granskning Sverige fortsätter sin granskning av gammelmedier som åtnjuter miljoner i presstöd. Tre nya tidningar har anmälts: Tempus, Nya Västerbygdens tidning och Proletären.

Tempus kallar sig själv ett nyhetsmagasin som likt ”ingen annan tidning ger utförlig bakgrundsinformation och djupa analyser av vad som sker. Vi samarbetar med några av världens mest framstående journalister inom internationell politik och ekonomi.”

Men enligt Granskning Sverige har tidskriften gjort sig skyldig till ”grovt bokföringsbrott genom att systematiskt och på ett omfattande sätt ha fått ut flera miljoner i inkorrekt presstöd genom fusk med bokföring”.

Tempus har en prenumerationsavgift på 1 235 kronor/år och har uppburit många miljoner i driftsstöd de senaste åren: 2015 och 2016 fick man 2,2 miljoner kronor och 2017 sjönk det till 1,9 miljoner kronor.

”Verkar saknas 800 000 kronor”

Granskning Sverige skriver i sin anmälan:


Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela den här artikeln.
Just nu kan du prova en vecka för bara 19 kronor med rabattkoden svegot19

Skaffa Svegot Plus nu


Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!