Elever informerade om invandring – anmäldes till Säpo

Några företagsamma elever på Dragonskolan i Umeå tog på egen hand fram fakta om invandringen till Sverige. Denna fakta sammanställdes i ett flygblad som delades ut. Rektorn svarade med att anmäla till polisen och Säpo.

Flygbladet som eleverna tog fram innehöll fakta och för att understryka det hade man också med källhänvisningar. Bland annat visade man i flygbladet att invandringen kostade mer än rättsväsendet under 2016; att var femte svensk avstår tandvård eftersom det är för dyrt medan illegala invandrare inte behöver betala mer än 50 kronor och att svenskarna kommer att vara en minoritet vid sekelskiftet om dagens nivåer fortsätter.

Till Västerbottens-Kuriren säger skolans rektor:

– Det är fruktansvärt. Jag har själv sett lapparna, jag såg dem redan i måndags. Det är absolut otänkbart att vi har den typen av propaganda på vår skola.

Rektorn, Anna Sundelin, säger också att hon anmält flygbladet och varit i kontakt med Säkerhetspolisen.

Fria Tider har varit i kontakt med en av ungdomarna som tog fram och spred informationen. Eleven säger:

– Vi var less på att bara sitta still och rulla tummarna och inte göra något medan Sverige förfaller och vi valde därför att göra ett faktablad om invandringens konsekvenser för vårt samhälle. Så vi kunde upplysa andra elever.

Det aktuella faktabladet. Klicka för större version.

Eleven tycker att det är ”oroväckande” att rektorn kontaktat Säpo på grund av ett flygblad. Och att det kallas ”rasistiskt” kommenterar eleven sålunda till Fria Tider:

– Vi tycker det är en skam för Dragonskolan. De säger att det är viktigt med källkritik samtidigt som de kallar ett flygblad med enbart fakta och med angivna källor längst ned, för rasistisk propaganda.

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!