Jarmo försvarade sin son – misshandlades grovt av “ungdomsgäng”

När Jarmos 16-åriga son och hans vänner var på Mall of Scandinavia i Solna utanför Stockholm hotades de av ett “ungdomsgäng”. Sonen ringde sin far som kom till platsen. Det slutade med att han misshandlades grovt.

Det var på långfredagen som 16-åringen och hans vänner konfronterades av “ungdomsgänget” som Expressen väljer att omtala dem. Gänget krävde att få kläder och telefoner. Sonen blev rädd och ringde sin far. Jarmo berättar till Expressen:

– Vi kom dit och hämtade killarna uppe vid Teslabutiken, sedan tog vi rulltrappan ner mot parkeringen. Men det här gänget följde efter och började tjafsa.

– En kille gick fram till min son och ställde sig näsa mot näsa och skrek “jag ska knulla dig framför din farsa”. Han hade något svart i handen, jag uppfattade det som ett knogjärn.

Jarmo tog tag i killen och drog bort honom från sonen. Då fick han ett knytnävsslag över näsan och gänget fortsatte sedan att sparka på honom efter att han ramlat omkull.

Greps och släpptes

Polisen grep två misstänkta ungdomar och söker efter flera. Men eftersom de gripna var 16-år släpptes de ganska omgående. Utredningen fortsätter och polisen hoppas kunna finna fler misstänkta. Men några fler gripanden har inte gjorts.

Tio dagar efter händelsen var Jarmo fortfarande sjukskriven berättar Expressen. Han har nedsatt syn på ena ögat och känner sig otrygg. Om han ska gå till affären vill han ha någon med sig, “jag klarar det inte själv,” säger han till tidningen.

Jarmo är också kritisk till säkerheten inne på gallerian.

– Det är stora ungdomsgäng som hänger där på kvällarna. Då råder lite av djungelns lag där inne.

Polisen håller med om att det finns problem med “ungdomsgäng” som samlas i Mall of Scandinavia.

Sonen agerade fel enligt centrumchefen

Mall of Scandinavias chef, Sophie Karls, menar att Jarmos son agerade fel och skriver i ett mail till Expressen:

“Enligt information som vi tagit del av har den drabbade ringt sin pappa i stället för att påtala vakter. I efterhand borde man direkt påtalat vakter alt bett butikspersonalen påtala vakter”.

Hon är också svävande kring kritiken att gallerian är en otrygg plats och hänvisar till att man bara haft en handfull incidenter sedan man öppnade trots 30 miljoner besökare, vilket, enligt henne, är “resultatet av vårt omfattande säkerhetsarbete”.

Vad gäller “ungdomsgänget” berättade en poliskälla till Nyheter Idag:

– Det här är ett gäng somalier från södra Järva. Gänget är kända av polis sedan tidigare.

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}