Vänsterpolitiker får fängelse för att ha hyllat islamiskt terrormord

Polisen Arnaud Beltrame som bytte ut sig själv mot gisslan under terrorattacken i fredags har inte hyllats av alla. En vänsterpolitiker hyllade i stället mordet på honom.

FRANKRIKE. Med två tweets firade vänsterpolitikerna Stéphane Poussier terrormordet på Arnaud Beltrame. Han skrev bland annat:

”Varje gång en polis blir skjuten tänker jag på min vän Rémi Fraisse” … ”Och denna gång var det en polis, bra! Det betyder även en Macron-väljare färre!”.

Stéphane Poussier företrädde Jean-Luc Mélenchons vänsterparti La France Insoumise, som har fördömt partikamratens uttalanden.

Vänsterpolitikern greps på söndagen och häktades av åklagare. Han bad om ursäkt för sina tweets men har nu dömts till ett års fängelse för att ha rättfärdigat terrorhandlingar. Han blir också av med sin rösträtt i sju år.

Att vänstern hyllar mord är inte ovanligt. I Sverige hyllade Antifascistisk aktion öppet det svenskfientliga mordet på 17-åriga Daniel Wretström. Detta gjordes i samband med motdemonstrationer som anordnades för att stopp minneshögtiden för Wretström och bland deltagarna fanns bland andra Gustav Fridolin (MP).

Vänstern hyllar mordet på 17-åriga Daniel Wretström.

FONOT: Rémi Fraisse var en fransk miljöaktivst som dog av en chockgranat då han deltog i ett våldsamt upplopp mot gendarmeriet i staden Lisle-sur-Tarn 2014.

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!