Kim Walls pojkvän i rätten: “Hon var rädd för ubåten”

Peter Madsen googlade på "halshugga flicka"

Åhörare som drar efter andan och vänder bort blicken, bilder för hemska för att visa, punkterade lögner och graverande vittnesmål – första rättegångsdagarna i Kim Wall-fallet bjöd som väntat på dramatik och kalla kårar.

DANMARK. Hundratalet journalister från tolv länder finns på plats när rättegången mot den danske ubåtskaptenen Peter Madsen inleds i Köpenhamns tingsrätt 8 mars. Madsen själv är till synes oberörd då han, klädd i blå byxor, svart t-shirt och läsglasögon, tar plats i rättssalen vid sidan av sin försvarare Betina Hald Engmark.

Åklagare Jakob Buch-Jepsen inleder förhandlingarna med sin gärningsbeskrivning – han ämnar bevisa att Peter Madsen inte bara torterat, mördat och styckat Kim Wall, utan också att det hela var noga planerat och förberett. Olika redskap togs med på resan – såg, buntband och annat som inte hörde hemma på ubåten, och åklagaren menar att detta är tydliga indikationer på planering.

Steg för steg bygger åklagaren sin bild av Peter Madsen, bland annat med hjälp av den rättspsykiatriska utredningen, som visar att han är sexuellt avvikande och pervers, har psykopatiska och narcissistiska drag, samt är manipulativ och en patologisk lögnare.

Sökningar på “halshugga flicka”

Åklagaren ställer frågor om de brutala sextortyrfilmer som hittats i Madsens dator, men Madsen är påfallande arrogant i sina svar…


Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela den här artikeln. 

Skaffa Svegot Plus nu


Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}