Skrev inte islamkritisk artikel – riskerar fängelse i alla fall

I Sverige, i Danmark, Tyskland och Storbritannien, med flera länder, döms medborgare till fängelse och eller böter för att de uttryckt sig kritiskt (men sanningsenligt) om den förda politiken. I Sverige kan man dömas för att man redovisar fakta, om rätten anser att faktan kränker. I Frankrike riskerar nu en dissident fängelse för en artikel han inte ens skrivit.

FRANKRIKE. Tidningen Riposte Laïque, som ges ut från Schweiz, publicerade en artikel som menade att muslimer ligger i krig med Frankrike och att Koranen innehåller uppmaningar till mord på icketroende. En tidigare medarbetare på tidningen, som bor i Frankrike, ska nu ställas inför rätta för artikeln.

Det finns dock ett avgörande problem med detta. Han har inte skrivit den, eller varit delaktig i publiceringen av den.


Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela den här artikeln. 

Skaffa Svegot Plus nu


Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!