Skrev inte islamkritisk artikel – riskerar fängelse i alla fall

I Sverige, i Danmark, Tyskland och Storbritannien, med flera länder, döms medborgare till fängelse och eller böter för att de uttryckt sig kritiskt (men sanningsenligt) om den förda politiken. I Sverige kan man dömas för att man redovisar fakta, om rätten anser att faktan kränker. I Frankrike riskerar nu en dissident fängelse för en artikel han inte ens skrivit.

FRANKRIKE. Tidningen Riposte Laïque, som ges ut från Schweiz, publicerade en artikel som menade att muslimer ligger i krig med Frankrike och att Koranen innehåller uppmaningar till mord på icketroende. En tidigare medarbetare på tidningen, som bor i Frankrike, ska nu ställas inför rätta för artikeln.

Det finns dock ett avgörande problem med detta. Han har inte skrivit den, eller varit delaktig i publiceringen av den.


Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela den här artikeln. 

Skaffa Svegot Plus nu


Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}