Sveriges Television och skampålen

En allt mer desperat maktstruktur verkar nu svinga åt alla håll. Nu senast är det statsmedia som hänger ut en VD som kritiserat feminismen.

I landet där man gärna talar sig varm om mångfald, och där den största kvällsblaskan lanserar “Vi gillar olika”-kampanjer, verkar det väldigt viktigt att alla ska tycka och tänka likadant. För nåde den som vågar kritisera makten; den som vågar peka i en annan riktning än över stupet åt vänster. Något sådant kan ju aldrig tolereras.

Att man inte ska få för sig att kritisera maktens idéer fick Dollarstores VD Peter Ahlberg uppleva, efter att han i ett internt brev till de anställda i en passage skojat om feminismen. Att sådant skulle få rödstrumporna på ETC att reagera med uthängning och skandalrubriker är det knappast någon som höjer på ögonbrynen för.

Värre blir det när statens media hänger med i drevet och hänger ut Ahlberg som kättare.

“VD hånade feminism i personalbrev” heter rubriken på SVT Nyheter. Säg mig, är det verkligen en nyhet för tvångsfinansierad media att en chef för ett privat företag uttryckt en åsikt som går stick i stäv med regeringens? Det hela blir än mer osmakligt när man betänker att SVT nyligen hängde ut en person som haft magen att kritisera den svenska sjukvården på Facebook.

Den här typen av uthängningar var tidigare vanliga hos våldsvänstern där de på sina olika hemsidor gärna visade upp bild, namn och när möjligheten fanns även adress på de som hade “fel” åsikter. Och även om den verksamheten till viss del fortgår än idag så verkar SVT ha tagit över den blodsstänka fanan hos uthängningsaktivisterna.

Vi är inte långt ifrån att Anslagstavlan kommer tillbaka i SVT, men den här gången för att visa upp bilder, i bästa “wanted poster”-stil, på de som haft mage att kritisera det allt mer desperata systemet.

När Ahlberg konfronteras med sitt kätteri står han dock på sig, vilket han ska ha all heder för.

Förresten, du har väl sagt upp din TV-licens? Här kan du göra det, och låt dem också veta vad du tycker om dem när du säger upp ditt innehav.

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!