Fredagstinget #11: Klass och revolution

Är det arbetarklassen som behövs mobiliseras för en revolution? Varför har svenskarna tappat kopplingen till ceremoniella? Och är signalpolitik med dolda motiv en ny trend? Det är några av de ämnen som avhandlas av Jalle Horn, Dan Eriksson och Magnus Söderman.

Betraktelser

  • Magnus Söderman: Är det verkligen arbetarklassen som är nyckeln till en revolution? Och vad innebär egentligen klass i Sverige 2019?
  • Jalle Horn: Det ceremoniella – behov och avsaknad i Sverige.
  • Dan Eriksson: Signalpolitik med dolda motiv

Övriga diskussioner

Den 1 juli träder ett antal nya lagar i kraft, bland annat ett rökförbud på uteserveringar. Vi talar om den luddiga lagen i sig, men också generellt om förbud kontra andra åtgärder för att ändra på ett oönskat beteende.

Skillnaderna mellan tysk och svensk mentalitet är många, och under programmets gång diskuterar vi allt från byråkrati till musikaliska covers ur dessa två länders perspektiv. Alla tre har bott i båda länderna och har gjort vissa observationer…

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}