GMM348: Ett splittrat Sverige i ett splittrat Europa

EU-valet är fortfarande aktuell nog att resonera kring, eller snarare kring vad EU-valet visade tydligt när det gäller Sverige och de uppenbara splittringar som finns i samhället. Dessa splittringar ser också ut att fördjupas ju mer teknikåldern fortskrider framöver.

Det här är en podcast från Svegot Plus. För att lyssna på podden måste du logga in eller lösa en prenumeration.

Partiet som aldrig skulle vara ett stödhjul åt S är … ett stödhjul åt S och räddar kvar Annika Strandhäll.

Vi ser också hur M gillar att springa på Pride och böja knä för hbtq-lobbyn. SD vill inget mer än att få vara med på Pride och visa hur frigjorda och toleranta de är. Men när deras politiker i Sölvesborg skojar till det med en “gruppsexbild” så är det tack och hej.

Ingen vann i EU-valet; eller var det kanske alla som vann? Att läs kommentarerna efteråt är aningen surrealistiskt. Vilka som absolut inte vann är dock förhållandevis enkelt att reda ut.

Skillnaden mellan storstad, gammal bruksort, landsbygd och “orten” visar sig också tydligt när man tittar på hur det röstats. Denna kunskap är viktig för oss att förstå och ta med oss.

Efter debatten mellan Alexander Bard och Gustav Kasselstrand var det tydligt att de två inte höll med varandra på vissa centrala punkter. Dock levererade Bard en del intressanta framtidsprofetior som vi måste ta i beaktande.

Sponsorer

BarriTrad gör kläder och accessoarer som passar nationellt sinnade svenskar.

Urnord säljer smycken och hantverk med fornnordisk inspiration.

Båda butikerna skänker 10% av sin omsättning till Svenskarnas hus.

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}