Var är alla kvinnor som vill stötta Kristina Winberg?

Kristina Winberg, 2016. Foto: Frankie Fouganthin (CC BY-SA 3.0)

SD har klantat till det lagom inför EU-valet. Kristina Winberg har uteslutits, Peter Lundgren har tafsat, partiet har hanterat det hela på dråpligaste sätt och därmed förstorat problemet. Allt är som det brukar vara. Men var är det allmänna stödet från kvinnor för Kristina Winberg?

SD är tyvärr inte bättre än andra partier när det gäller det politiska spelet. I vissa angelägenheter är de faktiskt mycket värre. Uteslutningspolitiken gick överstyr för länge sedan och krishanteringen vid problem är rent pinsam. Man är inte förvånad över hur Winberg/Lundgren-affären har skötts. Det senaste i affären är att Winberg har stämts för förtal. Men tar sig för pannan.

Fast i skrivande stund har Åklagarmyndigheten gått ut och tagit tillbaka anmälan, som alltså inte har gjorts från första början. Antagligen var det en manöver för att kasta en mer skugga över SD inför EU-valet genom att generera dåliga tidningsrubriker. En skandal inom svenskt rättsväsende som visar att rätten i Sverige styrs av vänsteraktivister!

Det har varit intressant att se reaktionerna i gammalmedia. Givetvis har de frossat i händelsen. Det är inget konstigt med det eftersom det är medias uppgift att presentera politiska skandaler. Sedan är det klart att det förstoras mer än normalt, men så är de blint fanatiska i gammalmedia. Att det här är något av en icke-skandal är en annan sak, en politiker har tagit en kvinna på brösten. Visst är det pinsamt och uselt med tanke på Lundgrens familj. Men en politisk skandal kan man inte kalla det.

Men var är kvinnornas respons? Var är kvinnorna i tidningar, teve, radio, bloggar m.m. som vill visa sitt stöd för Kristina Winberg? Det brukar storma ordentligt när en kvinna blir uthängd i media och i det här fallet utslängd ur sitt parti. Tycket inte Sveriges kvinnor att Winberg har blivit orättvist behandlad? Tycker de inte att partiet har kört över henne? Tydligen inte!

Vi vet alla vad det beror på. Hon är – eller numera var – med i Sverigedemokraterna. Då kan du vara Jesus, moder Teresa eller valfritt helgon – något positivt ska du inte få från etablissemangshåll. Men det visar hur ihåligt allt från metoo till söndagsfeminism är. Det blåses bara upp ifall offret är i underläge eller det går att vinna politiska vänsterpoäng. Om inte – låt vargarna få lammet.

Vilket avskum till människor!

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}