Klimatalarm in absurdum

Expressen slår på stora trumman lagom till EU-valet på söndag. De varnar för två meter högre havsnivå inom 80 år i en artikel. 200 miljoner människors hem riskerar att svepas bort. Oj, det gick nog hål på Expressens trumma.

I en miniartikel varnar Expressen för de förödande konsekvenserna ifall Grönlands och Antarktis inlandsisar smälter. För säkerhets skull har de en videosnutt med pekpinnetext, där det bland annat står att isarna smälter med rekordfart.

Tabloiden har hämtat uppgifterna från Daily Mail, som har intervjuat en professor vid Bristol University. Alla vill visst ha sin del av kakan, d.v.s. få berätta för alla vad som skulle kunna hända ifall… För att öka trovärdigheten kryddas artikeln med ord som ”studie”, ”experter” och ”anpassningsstrategier”.

Problemet är bara att sådana här studier av vetenskapsmän trycks var och varannan kvart – med olika uppgifter. Det har även sagts att Grönlands isar är större än på mången år. Det sägs också att landstigning ständigt pågår, åtminstone på norra halvklotet, vilket skulle utjämna eventuell höjning av havsnivå. De främsta experterna säger att temperaturhöjning har skett i kontinuerlig takt i ett par hundra år. Och så vidare.

Det enda faktum vi tycks kunna fastslå är att det frossas i klimatalarmism. Expressens artikel är mer som en kort notis. Man hittar en professor, skriver några vetenskapliga ord och målar upp fruktansvärda konsekvenser med stora ord. Inget annat! Jo, givetvis en rubrik med ordet ”klimat-apokalypsen”.

Man kan väl inte kalla det fake news när de hänvisar till professorer. Passar ordet propaganda bättre?

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}