GMM346: Du är allt annat än maktlös – ta därför ditt ansvar

Idag tittar Magnus närmare på vänstern, nu och då. Tänka sig vad saker och ting har förändrats. Dock så är en del annat som har med dem att göra precis som vanligt. Viktigare är dock att alla förstår exakt hur mycket de kan åstadkomma, om de vill. Att tror sig vara maktlös är inte vägen framåt.

Det här är en podcast från Svegot Plus. För att lyssna på podden måste du logga in eller lösa en prenumeration.

Det finns bara en orsak till varför vänsterblivna hyllar och hetsar (nu senast om milkshakes) på sociala medier. Eftersom de känner sig trygga i att de kommer undan. De visar också att de inte är någon egentlig proteströrelse, med tanke på att deras aktivism riktar sig mot systemets fiender.

Det fanns en tid när storföretagen inte var särskilt politiska. De ägnade sig åt goodwill. Det var också på den tiden som vänstern såg storföretagen (globala hamburgekedjor till exempel) som symboler för fienden. Den tiden är över, precis som att vänstern inte har något emot EU.

Ska poliser få “fulparkera” när de handlar mat? Eller är kanske polisens återkommande lagöverträdelser ett uttryck för en förändrad mentalitet? En gång i tiden gjorde polisen honnör åt medborgarna.

Tro inte att du är maktlös, det är vad våra motståndare hoppas att du ska göra. När man känner maktlöshet så slutar man bry sig. Man är övertygad om att inget man gör spelar någon roll, vilket effektivt hindrar dig från att göra något som kanske spelar roll. Det må så vara att vi inte kan påverka de stora händelserna direkt, men indirekt kan vi göra mycket.

Sponsorer

BarriTrad gör kläder och accessoarer som passar nationellt sinnade svenskar.

Urnord säljer smycken och hantverk med fornnordisk inspiration.

Båda butikerna skänker 10% av sin omsättning till Svenskarnas hus.

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}