GMM344: “Vi visste inte” eller ville inte se?

Det blir Instagram VS. Facebook, Ivar Arpis försvar av Polen och Ungern samt en genomgång av Owe Thörnqvists Sverigebesöket (kan man säga att man inget visste?) och planer inför framtiden i Älgarås. Med mera, så klart.

Det här är en podcast från Svegot Plus. För att lyssna på podden måste du logga in eller lösa en prenumeration.

Varför är Instagram bättre än Facebook? Efter många års velande har Söderman hittat till “insta” och det innebär kanske att dess storhetstid är över. Ivar Arpi har kommit ut som försvarare av både Polen och Ungern, vilket är uppfriskande om inte annat. Det visar sig också att det här med ungdomsgårdar inte var lösningen, nu när nyheten kommer att kriminella styr dem. Och så blir Word politiskt korrekt, vilket ger Magnus tillfälle att prata om ord.

1981 kom låten Sverigebesöket av Owe Thörnqvist och med den ett argument mot att “vi inget visste”. Söderman tittar lite närmare på denna protestsång och kan konstatera att det utan tvekan fanns liknande problem som idag, och därtill så pass allvarliga att de lyftes fram, i alla fall för alla som gillade Thörnqvist (vilka var en hel del).

Högtflygande planer inför flytten hem till Sverige presenteras av Magnus, som också vill motivera andra att i Det fria Sverige att på riktigt sätta sig ner och fundera om det kanske inte är dags att titta närmare på den lokala organiseringen som till sist kan leda fram till ännu ett Svenskarnas hus – kanske på din ort. Uppenbarligen går det, vilket huset i Älgarås tydligt bevisar. Men ansvaret vilar på allas axlar.

Sponsorer

BarriTrad gör kläder och accessoarer som passar nationellt sinnade svenskar.

Urnord säljer smycken och hantverk med fornnordisk inspiration.

Båda butikerna skänker 10% av sin omsättning till Svenskarnas hus.

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}