GMM335: Vi ska minnas våra hjältar

Ett folk som inte håller sina hjältar levande i minnet kommer att lida för det. Därför vill Magnus i dag berätta om den sydafrikanska boerledaren Eugène Terre’Blanche. Frågan ställs också, varför vi svenskar tillåter oss att luras?

Det här är en podcast från Svegot Plus. För att lyssna på podden måste du logga in eller lösa en prenumeration.

Varför låter vi oss luras av makthavarna? Så är det nämligen och det kan inte förnekas. Tingens ordning är för uppenbara för att okunskap ska vara en giltig bortförklaring. Måhända kan vi inte kräva att alla inser vidden och djupet av problemen i vårt land, men att var och en förstår att något är fel kan förutsättas. Man vet, men låter sig luras. Varför?

År 2010 mördades boerledaren Eugène Terre’Blanche på sin farm i Sydafrika. Under hela sitt vuxna liv hade han arbetat för sitt folk och sitt land. Han var på många sätt en förebild och en föregångsman. Utan tvekan är han en folkhjälte, vars namn vi ska ära.

Med mycket mera, så klart!

Sponsorer

BarriTrad gör kläder och accessoarer som passar nationellt sinnade svenskar.

Urnord säljer smycken och hantverk med fornnordisk inspiration.

Båda butikerna skänker 10% av sin omsättning till Svenskarnas hus.

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}