Sverigeaktuell nationalist träffade Libanons president och diskuterade återvandring

En delegation europeiska nationalister har bland annat besökt Libanons president Michel Aoun och diskuterat återvandring. Mötet har burit frukt och grunden för ett återvandringsprogram har nu lagts.

För tillfället befinner sig en nationalistisk delegation från det paneuropeiska partiet Alliance for Peace and Freedom i Mellanöstern. Medan liberala och socialistiska politiker bara pratar, eller än värre hetsar, har nationalister sedan flera år regelbundet besökt krigsområdena varifrån många av de asylsökande kommer, eller åtminstone påstår att de kommer ifrån.

Med på resan finns bland annat APF:s italienska ordförande Roberto Fiore, vice ordförande Nick Griffin från Storbritannien, europaparlamentsledamoten Udo Voigt från Tyskland, den tidigare kroatiska generalaren och nu ledamot av generalförsamlingen Željko Glasnović och partiledaren för det belgiska nationalistpartiet NATION, Hervé van Laethem.

Ordföranden Roberto Fiore är också Sverigeaktuell då han kommer till Svenskarnas hus den 27 april i år för att föreläsa. Om du inte redan säkrat en biljett till evenemanget, så finns det fortfarande några kvar.

Man har ett flertal viktiga möten inplanerade, och bland annat har man träffat Libanons energiminister Nada Boustani och den syriska ambassadören i Beirut, Ali Abdel Karim.

Innan resan hade Roberto Fiore kommit med förslaget att arrangera en återvandringskonferens med den libanesiska regeringen, något som var av högsta intresse för president Michel Aoun som nu valt att upprätta ett permanent forum för den viktiga återvandringsfrågan.

Möten med den libanesiska presidenten var väldigt fruktsamt, och tillsammans drog man upp riktlinjer för att underlätta återvandring både till Libanon men också från Libanon till närliggande länder.

Den libanesiska regeringen menar att det nu är säkert att återvända till så väl Libanon som Syrien, och ber sina landsmän att komma tillbaka från Europa.

Mötet följdes med stort intresse av libanesisk TV och tidningar, men i västmedia har det än så länge varit tyst om att grunden nu lagts för en storskalig återvandring av asylsökande till Mellanöstern.

Hör mer om detta i vår podcast

Denna typen av möten är oerhört viktiga, även om den ignoreras av i stort sett all media. Hör oss prata om detta vid 26:24.

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}