Det lutar åt terrordåd i Utrecht

Nu börjar fler uppgifter komma från skjutningen i nederländska Utrecht. Spår som säkrats av polis pekar åt att det fanns ett terrormotiv.

Tre personer dödades och fem personer skadades då turken Gögman Tanis öppnade eld på en spårvagn i Utrecht under gårdagen. Efter en stor polisinsats kunde Tanis gripas senare på eftermiddagen. Senare på kvällen greps ytterligare en man misstänkt för delaktighet och vid midnatt ännu en man. Sammanlagt är således tre personer misstänkta.

Polisen har inte hittat några kopplingar mellan skytten och offren. Enligt vissa uppgifter skulle det ha rört sig om ett svartsjukedrama, men detta verkar nu avfärdas. Enligt somliga vittnen skall skytten har ropat ”Allahu akbar” i samband med dådet och på en lapp i den förmodade flyktbilen ska Allah stå skrivet.

Enligt polisen indikerar detta att det finns ett terrormotiv. Men man utesluter inte att gärningen var riktad mot den kvinna som skytten initialt besköt. En del vittnen menar att han sedan fortsatte att skjuta de personer som försökte hjälpa henne.

Landet fortsätter att ha högsta terrorberedskap.

Hör mer om detta i vår podcast

Daniel och Magnus diskuterar vem som egentligen är ”terrorist” vid 16:50

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!