Utredning inledd mot SD-politiker som vill bygga moské

Sverigedemokraterna agerar mot sin kommunpolitiker i Kramfors efter dennes motion om att bygga moské och muslimskt kulturcentrum i Höga Kusten. En utredning ska ha inletts mot politikern.

Enligt sverigedemokraten Mark Collins i Kramfors är orten en “skithåla” med tomma hus, tomma industrier och stor utflyttning. För att komma till rätta med det vill han locka muslimska invandrare till kommunen. Till Expressen säger han:

– Vi måste ta i på något sätt. Utmaningen är att locka dem till glesbygden och få dem att trivas här.

Som ett led i detta har Collins lämnat in en motion om att bygga en “praktmoské” med tillhörande kulturcentrum på skattebetalarnas bekostnad.

Det hela var så absurt att när Svegot rapporterade om motionen ville många inte tro att det var sant. Men snart stod det klart att det vare sig var falska nyheter eller ett skämt.

Det fick också Sverigedemokraterna att vakna till liv. SDs presschef Henrik Gustafsson säger till TT att motionen är oerhört problematisk och att politikern kommer att utredas internt.

Detta har fått Collins på krigsstigen och han säger:

– Jag borde utreda dem, för det jag ser på nätet är hat i SD:s namn. De spyr ur sig saker. Jag är chockad hur folk uttrycker sig mot muslimer.

Han fortsätter sedan:

– Men de får ta beslutet om de tänker kasta ut mig. Jag trodde att SD hade mognat.

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}