Skytten i Nederländerna gripen

Ett misstänkt terrordåd har ägt rum i Utrecht, Nederländerna. Den misstänkte är en turkiskfödd 27-åring och hittills har tre personer bekräftats döda. Jakten på den misstänkte skytten pågår.

Det var i dag på förmiddagen som en man började skjuta människor på en spårvagn i staden Utrecht. Tre personer är rapporterade döda och nio har skadats.

Polisen har gått ut med bild på den misstänkte skytten, som också har identifierats. Det är de 37-årige turkiskfödde Gökman Tanis som eftersöks. Uppmaningen till allmänheten är att inte närma sig honom då han anses vara beväpnad och farlig.

Skjutningen på spårvagnen utreds som terrorbrott men något motiv är inte klarlagt. Att dådet sker tre dagar efter skjutningen på Nya Zeeland får många att spekulera kring att det kan vara en hämndaktion.

Förutom skjutningen på spårvagnen har polisen fått rapporter om skjutningar på fler platser i staden, men inget är bekräftat. I skrivande stund (15:50) kommer uppgifter att en insatsstyrka från polisen har omringat ett hus i staden där den misstänkte kanske befinner sig.

Senare under kvällen greps den misstänkte mördaren av polis. Myndigheterna håller fortsatt öppet för att det är en terrorattack, men man håller också öppet för att det kan finnas andra motiv.

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!