GMM331: Framtiden enligt Myndigheten för samhällsskydd och beredskap

Vår alldeles egna IS-terrorist har gripits i Syrien. Vilket öde väntar honom? Om det, och hur framtiden ser ut enligt Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, är huvudpunkterna i dagens avsnitt.

Det här är en podcast från Svegot Plus. För att lyssna på podden måste du logga in eller lösa en prenumeration.

IS-nordbon (han är norsk medborgare men uppväxt i Sverige) Michael Skråmo har gripits i Syrien. Tydligen lockade inte paradiset tillräckligt för att han skulle bli martyr. Han greps av kurdiska styrkor i nordvästra Syrien. Skråmo har varit propagandist för IS med fokus på hemlandet och han har också uppmanat till terrordåd i Sverige. Vad det blir av honom nu är högst oklart. Men om han till sist hamnar i Sverige så kan han nog andas ut.

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap publicerade en skrift år 2012: Samhället år 2032 – Fem utmanande framtidsscenarier för samhällsskydd och beredskap. Detta är den rapport som ligger till grund för hur regeringen och riksdagen förbereder landet inför framtiden. I dag skärskådar vi de olika framtidsscenarierna.

Samt lite musik och smått och gott, så klart…

Sponsorer

BarriTrad gör kläder och accessoarer som passar nationellt sinnade svenskar.

Urnord säljer smycken och hantverk med fornnordisk inspiration.

Båda butikerna skänker 10% av sin omsättning till Svenskarnas hus.

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!