Arbetsförmedlingen stänger över hälften av sina kontor

I dagsläget har arbetsförmedlingen 242 lokala kontor. 130 av dessa kommer avvecklas, meddelar man i ett pressmeddelande. Det är ännu inte bestämt exakt vilka kontor som påverkas, men det gäller främst de i glesbygd.

Bor du i glesbygden eller i en mindre stad kommer du snart att få längre resväg om du vill, eller tvingas att, besöka ett AMS-kontor. Idag meddelande myndigheten som förväntat att de kommer stänga ett stort antal av sina lokaler.

Detta är en direkt följd av att myndigheten kommer att säga upp 4 500 av sina 13 000 anställda på grund av en betydligt lägre budget.

Man kommer att prioritera att hålla de kontor som finns i storstäder och i knutpunkter öppna. Detta innebär att många, som är tvingade att gå på möten hos arbetsförmedlingen, kommer att få längre resväg.

Myndigheten ska arbeta mer med digitalisering för att “möta sina kunder”, enligt generaldirektör Mikael Sjöberg.

Hur detta kommer påverka arbetssökande är oklart. Arbetsförmedlingen har fått mycket kritik för dess oförmåga att förmedla arbeten. Enligt en undersökning från SCB hade endast 1,5 procent av de som fick nytt jobb fått det via kontakt med AMS-personal.

Många är dock tvingade att ha med myndigheten att göra för att få tillgång till exempelvis arbetslöshetsersättning.

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!