Sveriges Radio tappar lyssnare

Det är inte bara tryckt gammelmedia som har problem. Också Sveriges Radio tappar och framförallt är det unga som stänger av.

I Mediepodden presenteras interna siffror från Sveriges Radion som visar att man gått från 28 procent lyssnare 2015 till 13 procent i slutet av 2018.

Exakt vart lyssnarna tar vägen vet man inte. Somliga väljer kanske att lyssna “on demand”. Men inget tyder på att de är lojala mot public service-radion.

Om detta fortsätter så kommer det bli allt svårare för public service att motivera varför medborgarna ska vara tvingade att finansiera det hela, vilket numera görs via skattesedeln så att ingen kan komma undan.

Sveriges Radio och lyssnarflykten

Varför överger lyssnarna Sveriges Radio? Vad lyssnar man på i stället? Daniel Frändelöv och Magnus Söderman diskuterar detta i Morgon med Svegot. Lyssna från 54:55

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!