Sjöstedt släpper fram Löfven som statsminister

Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt meddelade vid en presskonferens idag att han kommer släppa fram Stefan Löfven som statsminister, men hotar att väcka misstroende mot honom om politiken blir för nyliberal.

Vänsterpartiet kommer att avstå omröstningen, alltså lägga ned sina röster, och därmed släppa fram Stefan Löfven som statsminister. Samtidigt meddelar man att man kommer ta sin vågmästarroll på allvar, och att man kommer rösta emot flera av de förslag som Centerpartiet och Liberalerna fått igenom med Socialdemokraterna och Miljöpartiet.

Sjöstedt nämnde marknadshyror och “försämrad arbetsrätt” som två exempel på sådant som de kommer rösta ned. Trots detta släpper man nu fram Stefan Löfven, eftersom man inte vill ge Sverigedemokraterna inflytande.

Om Centerpartiet och Liberalerna fortsätter sitt samarbete och röstar för Löfven som statsminister på fredag så betyder det att Vänsterpartiet kommer få en vågmästarroll och i praktiken vara det parti som bestämmer vad som ska släppas igenom i Sveriges riksdag.

Jonas Sjöstedt meddelade också att det finns en överenskommelse mellan Vänsterpartiet och Socialdemokraterna, men att den överenskommelsen är hemlig och att väljarna aldrig kommer få veta vad de bestämt bakom lyckta dörrar.

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}