AFD-politiker till sjukhus efter mordförsök

Ledaren för AFD i Bremen, Frank Magnitz, utsattes för ett en grov misshandel under måndagen. Varning för stark bild i artikeln.

VÄNSTERVÅLD. Det var under måndagseftermiddagen som Frank Magnitz, lokal ledare för AFD i Bremen, överfölls av tre personer på öppen gata efter att han varit på teater. Han slogs medvetslös till marken varpå gärningsmännen fortsatte att slå honom i huvudet och sparka honom.

Misshandlen avbröts först efter att en byggarbetare uppmärksammade vad som hände. Han grep in och jagade de tre gärningsmännen på flykten. Med största sannolikhet har Frank Magnitz den mannen att tacka för sitt liv.

Med tanke på det våld som användes och att man siktade in sig på hans huvud kan man inte dra någon annan slutsats än att gärningsmännen var ute efter att mörda honom.

Polis och åklagare utreder nu om mordförsöket är politiskt motiverat. Det är inte första gången våld riktas mot AFDs medlemmar och företrädare. Bara här om sistens exploderade en bomb utanför AFDs lokalkontor i staden Döbeln. Etablissemangspolitiker, som annars är snabba med att fördöma våld och hot, är återhållsamma när det drabbar AFD (eller andra nationalister).

Frågan är om detta brutala mordförsök till sist kommer få fler att förstå hur vänstern driver sin politik. AFD konstaterar i ett uttalande att de noga kommer följa hur övriga partier och massmedia behandlar händelsen.

Frank Magnitz vårdas på sjukhus för sina allvarliga skador.

Frank Magnitz vårdas på sjukhus efter överfallet. Foto: AFD.
Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!