Bombattack mot AFD-kontor

– Vänstern fortsätter välja våldets väg

En kraftig sprängladdning har exploderat utanför ett lokalkontor tillhörande partiet Alternativ för Tyskland.

VÄNSTERVÅLD. Natten till den 4 januari exploderade en kraftig sprängladdning utanför AFDs kontor i staden Döbeln, i delstaten Sachsen. Explosionen var så kraftig att inte bara AFDs kontor utan också grannfastigheter och bilar tog skada. Tack och lov skadades ingen i explosionen.

Det är inte första gången som partiet utsätts. Företrädare för partiet har hotats och misshandlats av vänsterterrorister och partilokaler utsätts för vandalisering, brandattentat och stenkastning. Annat är pliktskyldiga avståndstaganden mot våld som etablissemanget (som annars är snabba att fördöma) brukar komma med och även denna gång. Delstaten Sachsens ställföreträdande ministerpresident, Martin Dulig, kommenterade attacken:

“Det finns ingen legitimitet för attacken mot AFDs kontor i Döbeln. Våld är inte en del av demokratin. AFD måste attackeras politiskt, inte med bomber. Denna attack hjälper AFD och skadar demokratin”.

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}