Italiens regering uttrycker stöd för Gula västarna

Den franska proteströrelsen Gula västarna kan nu räkna den italienska regeringen till en av sina bundsförvanter. Det står klart efter att landets premiärminister uttryckt sitt stöd.

GULA VÄSTARNA. I ett blogginlägg skriver biträdande premiärminister Luigi Di Maio och inrikesminister Matteo Salvini om sitt stöd till Gula västarna, skriver AFP. “Fortsätt stå på er” skriver Di Maio och Salvini tillägger:

”Jag stödjer de hederliga medborgare som protesterar mot en president som motarbetar sitt folk.”

Båda understryker dock att de inte stödjer våldsamheterna som uppstått när polis drabbat samman med demonstranterna.

Uttalandet väntas inte göra relationerna mellan den franska presidenten och Italiens inrikesminister (som redan är på bottennivå) särskilt mycket bättre. Uttalandet visar också tydligt hur sprickan inom EU vidgas hela tiden.

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!