Han jagas för skotten i Frankrike – betraktades som “säkerhetsrisk”

Mannen som öppnade eld mot kvällsflanörer under gårdagskvällen i Strasbourg är identifierad och han jagas nu av hundratals poliser.

TERRORISM. Jakten på personen som under gårdagskvällen sköt ihjäl tre personer och skadade 12 fortsätter. Hundratals poliser söker efter den 29-åriga Cherif Chekatt, som är identifierad som gärningsman. Han skadades inatt i ett skottväxling med polis, men lyckades smita genom att kapa en taxi.

Cherif Chekatt har kriminell bakgrund och är sedan tidigare, bland annat, dömd för ett knivöverfall mot en 16-åring. Han fanns med på en lista över personer som radikaliserats och skulle övervakas. Listan består av närmre 27 000 namn. Antiterrorpolisen leder utredningen och president Macron höjde hotnivån i landet ytterligare under natten.

Tre personer dog och 12 skadades när Cherif Chekatt öppnade eld mot besökare till en julmarknad i centrala Strasbourg under gårdagskvällen. Julmarknaden var bevakad, men det hindrad inte skytten, som avlossade sina skott från längre håll och var rörlig under attacken.

Polisen hade sökt honom i hans hem tidigare under dagen då han är misstänkt för ett väpnat rån. Vid en husrannsakan i hans hem fann man bland annat granater.

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}