Svenska fängelser nu överfulla

I nuläget finns det inga platser för fler manliga intagna på svenska fängelser. Det är fullt hus och kriminalvården varnar sina anställda för att det kan bli farligt.

Det måste vara en lögn tänker du säkert. Sverige har ju aldrig varit tryggare och brottsligheten har aldrig varit lägre. Ändå är fängelserna överfulla. Kanske har de krympt? Fråga Jerzy Sarnecki och Magnus Betnér, de borde veta.

Enligt kriminalvården beror det på att man lagt ner många anstalter och det spelar naturligtvis in. Sammalunda spelar det in att en del straff blivit hårdare. Men det finns en annan aspekt som man så klart inte väger in eller talar om. Ni kan gissa vilken.

Invandrare är överrepresenterade i brottstatistiken och utgör en majoritet på fängelserna. Punkt. Varför spelar ingen roll, det ÄR så och det räcker.

Det kommer också fortsätta vara så av alla uppenbara skäl.

I princip varje gång man möts av dylika nyheter eller berättelser om gruppvåldtäkter, gängskjutningar och så vidare kan man svara med: “om Sverige varit svenskt så hade det inte varit så”.

Åtminstone en person jag själv träffat och samtalat med hade levt i dag om det inte varit för det mångkulturella samhället, den institualiserade svenskfientligheten och massinvandringen. Hans namn var Daniel Wretström. Andra, som också skulle ha levt i dag är James Waite, Elin Krantz och Arminas Pileckas.

Åtskilliga fler – tusentals fler – kvinnor hade inte haft minnet av den där våldtäkten om det inte vore för den politik som omformat Sverige från ett svenskt Sverige till vad vi har i dag.

Det tar inte slut, vilket varningen som cirkulerar bland Kriminalvårdens anställda visar. Det kommer bli mer våld, mer upplopp och fler rymningar (eller försök).

Fängelset är ett mikrokosmos av det större samhället.

Det kommer komma fler Wretström och Krantz: kanske är det din hustru eller make nästa gång, kanske är det din son eller dotter. Gud förbjude att den dagen kommer, men be att du ärligt kan säga att du i vart fall gjorde allt du kunde för att göra Sverige till en bättre plats, att du inte var en som bara kurade ihop dig och låtsades som inget.

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}