Misstänkt terrorattack i Australien – en knivhuggen till döds

En man från Somalia attackerade i dag flera personer med kniv på öppen gata. Tre personer knivhöggs och ett av offren har avlidit. Enligt uppgift skrek mannen “Allahu akbar” under attacken. Mannen sköts till döds av polisen.

TERRORISM. Tre personer knivhöggs i Melbourne, Australien i dag. Gärningsmannen krockade medvetet sin bil och kastade in ett föremål som exploderade i den. Därefter angrep han förbipasserande med en kniv. Tre personer knivhöggs och en av dem ska ha dött av skadorna. När polisen ingrep attackerades också de av den somaliska misstänkta terroristen.

Polisen försökte avväpna och gripa mannen medan vittnen på plats skrek åt dem att skjuta honom. Till sist fanns ingen utväg för polisen som sköt somaliern i bröstet. Han dog av sina skador.

Till en början sa polisen att det inte fanns några kopplingar till terrorism, men nu utreds händelsen som en terrorattack. Enligt uppgift var gärningsmannen och hans familj känd av säkerhetspolisen för sina kopplingar till terroristorganisationer.

Läs mer på MailOnline.

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}