42 procent av barnen i Västtyskland är utlänningar

En tvåårig studie visar att andelen migranter som kommit till Tyskland har ökat drastiskt samtidigt som alltfler tyskar flyttar utomlands.

VIT MINORITET. Framförallt är det i gamla Västtyskland som effekterna är tydliga. 42 procent av barn upp till sex år har föräldrar som migrerat till Tyskland. Under 2018 lämnade 249 000 tyskar landet medan bara 176 000 flyttade tillbaka. Trenden har sett likadan ut sedan 2005.

Under de senaste två åren avled 500 000 fler tyskar än vad som föddes. Kombinerar man dessa två siffror förlorade landet såldes 750 000 tyskar. Samtidigt fortsätter massinvandringen till landet. Konsekvenserna är tydlig. En av fyra boende i Tyskland är inte tysk och i städer som Frankfurt är tyskar redan i minoritet.

Inget tyder på att det kommer förändras inom en överskådlig framtid.

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}