Det fria Sverige har samlat in en miljon till Svenskarnas hus

I dag slog räknaren över till 1 000 000,00 på Det fria Sveriges hemsida och därmed var det första delmålet för visionen om Svenskarnas hus avklarad.

DET FRIA SVERIGE. Med en månad, och några dagar, till övers uppnådde föreningen Det fria Sverige målet: att samla ihop en miljon kronor för att kunna införskaffa en fastighet som ska bli ett “svenskarnas hus”. På föreningens hemsida står det:

“Vi behöver våra egna samlingsplatser, platser där vi kan mötas i en trygg och gemytlig miljö, på våra egna villkor. Det räcker inte med ‘mötesplatser’ på nätet eller konferenser och sociala tillställningar med hyrda lokaler med ojämna mellanrum. Vi behöver Svenskarnas hus där vi bestämmer husreglerna.”

Föreningens ambition har varit att slå upp portarna för det första Svenskarnas hus under 2019, även om förhoppningen varit tidigare än så. I och med att miljonen är insamlad så är det upp till bevis. Utifrån vad föreningens företrädare gjort gällande under året, när de beskrivit vilken verksamhet de vill bedriva, så kommer det vara en grannlaga uppgift att hitta rätt objekt för de pengarna. På föreningens hemsida står det:

“Denna fastighet skall tjäna som huvudkvarter för föreningen, som mötesplats för de veckomöten föreningen ämnar hålla och som utgångspunkt för föreningens sociala verksamheter. “

Därutöver har önskemål om träningsmöjligheter, café, bibliotek och så vidare funnits med.

Den stora frågan vi alla ställer oss nu är: när är det klart med huset? Hittills har styrelsen för Det fria Sverige uppfyllt varje löfte som givits och belönats med lojalitet och engagemang. Nu har föreningen rott det första insamlingsmålet i land på elva månader i stället för tolv och ligger alltså före tidsplanen. Det är en fantastisk insats!

Om Det fria Sverige nu också lyckas ordna en fastighet – ett Svenskarnas hus – innan året är slut så är det något oerhört. Det skulle vara kronan på ett år som saknar motstycke i svensk nationalistisk organisering i modern tid.

UPPDATERING
Under den extrasändning som genomfördes under dagen med anledning av att miljonmålet var insamlat så berättade Dan Eriksson, föreningens ordförande, att det första huset redan är förvärvat. Förhoppningen är att portarna ska slås upp i februari. Någon ytterligare information kom inte.

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!