Attack mot skola på Krim – många döda och skadade

22-årig student identifierad som gärningsman.

En explosion ägde rum på en skola i staden Kerch på Krimhalvön tidigare i dag. Enligt uppgift har 18 personer avlidit och över 50 personer skadats. Bomben som exploderade var fylld med någon form av skrot och myndigheterna utredde först händelsen som en terrorattack.

SKOLATTACK. 18 personer ska ha avlidit och över 50 personer skadats när högskolan i staden Kerch tidigare i dag utsattes för en attack. En bomb exploderade i skolbyggnaden och en beväpnad person öppnade eld mot elever som skadats eller försökte fly.

Vissa uppgifter gör också gällande att höga smällar hördes innan den stora explosionen.

Enligt uppgifter från RT är gärningsmannen identifierad och ska vara 22-årige Vladislav Roslyakoven som var elev på skolan. Han ska ha tagit livet av sig efter dådet. Efter att tidigare ha klassat händelsen som en terrorattack utreds den nu som mord.

Staden Kerch ligger längst österut på Krimhalvön och förbinds med Ryssland genom en massiv bro. Den har 147 000 invånare.

Krimhalvön

I mars 2014 etablerades, i efterdyningarna av Euromajdan i Ukraina och med hjälp av ryska militären, en utbrytarregering på Krim. Efter en folkomröstning avväpnades ukrainsk militär och några dagar senare annekterade Ryssland halvön. Enligt Ryssland är Krim nu en del av den Ryska federationen medan Ukraina med sina allierade ser halvön som ockuperad av Ryssland.

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}