Socialdemokraterna ljuger även på arabiska

I ett inlägg på arabiska spreds lögner om både Sverigedemokraterna och Moderaterna, med Socialdemokraterna som avsändare. Moderaterna valde att polisanmäla händelsen, personen bakom inlägget har avsagt sig sin kandidatur och Socialdemokraterna själva har tagit kraftigt avstånd.

LÖGNER. Nya Moderaterna vill stänga moskéer och förbjuda slöja på alla under 18. De, tillsammans med Sverigedemokraterna vill även “anklaga föräldrar för brott för att ta muslimska barn från sina familjer”. Inte nog med det, de vill även så “konflikter och panik” mellan muslimer och svenskar.

Det hela ett påhitt från från Socialdemokraterna i Sävsjö. Inlägget, som är på arabiska, översattes och publicerades först på Rebecca Weidmo Uvells blogg och plockades förvånande nog snabbt upp av Expressen.

Förutom lögnerna om Moderaterna och Sverigedemokraterna så uppmanar inlägget svenskar, framförallt de med invandrarbakgrund, att rösta på Socialdemokraterna, Vänsterpartiet eller åtminstone Miljöpartiet.

“Vi ber alla svenskar och i synnerhet med invandrarbakgrund att rösta på Socialdemokraterna (S) eller Vänsterpartiet (V) eller åtminstone Miljöpartiet, eftersom det är mindre skadligt mot invandrare och muslimer i synnerhet.”

I inlägget uppmanar man även att sprida det till alla man känner.

Moderaterna är givetvis upprörda och har polisanmält Socialdemokraterna i Sävsjö. Personen som låg bakom inlägget har avsagt sig sin kandidatur till kommunfullmäktige och inlägget har tagits bort. Men skadan är redan skedd och den falska informationen sprids i skrivande stund som löpeld över internet.

Skillnad på lögn och lögn

Socialdemokraterna har tagit tydligt avstånd från inlägget och är mycket upprörda över att det sprids osanningar i deras namn. Förste ombudsman i Jönköpings län kallar det “förkastligt”.

— Det är helt förkastligt och något vi å det grövsta tar avstånd ifrån.

Givetvis skall ett parti ta avstånd och när det sprids lögner om ett annat i deras namn. Men hur gör man om det är självaste partiordföranden som står för lögnerna?

Stefan Löfvén har anklagat Sverigedemokraterna för både rasism och “nazism” otaliga gånger. Det är, även om man har blivit allt för van vid det, allvarliga anklagelser. Dessa lögner sprids gärna och ofta i alla skikt inom Socialdemokratin. Något avståndstagande kommer vi aldrig få se.

Men denna gången gick det lite för fort. Att anklaga Moderaterna för rasism duger inte. Särskilt inte om man kanske funderar på ett samarbete efter valet.

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!