Migranter räddades – hotade att döda besättningen

När den italienska bogserbåten plockade upp migranter fick de snabbt anledning att ångra sig. Så fort de nya passagerarna insåg att de var på väg tillbaka till Libyen och inte Italien, omringade de besättningen och hotade att döda dem.

OTACK. Besättningen på den italienska bogserbåten Vos Thalassa tyckte nog att de gjorde en god gärning när de fiskade upp ett antal migranter ur Medelhavet. Känslan av godhet blev dock kortvarig och när passagerarna via sina smarta telefoner, som har GPS-kapacitet, insåg att de var på väg tillbaka till Libyen i stället för till Italien blev stämningen snabbt hotfull.

— De omringade besättningen, puttade på dem och gjorde gester om att de skulle skära halsen av dem, säger en tjänsteman från Vroon Offshore Service, som äger fartyget.

Besättningen fick låsa in sig i kontrollrummet och be om hjälp via radio. Ett skepp från den italienska kustbevakningen, Diciottianlände snart och den farliga och otacksamma lasten kunde flyttas över.

När Dicotti lade till vid Trapani i södra Sicilien förklarade inrikesminister Matteo Salvini att de inte var välkomna att lämna skeppet förrän det bringats klarhet i vad som hänt ombord på Vos Thalassa.

– Någon ljuger. Det är inte förrän jag vet vad som har hänt som jag som inrikesminister, vice premiärminister och far kan tillåta att de går av fartyget.

Italiens president Sergio Mattarella, som mycket sällan lägger sig i politiska angelägenheter, lade sig i och gav tillstånd för migranterna att lämna skeppet och stiga i land.

Salvini tog emot beskedet med “sorg och förvåning” men lovar att ta reda på vad som egentligen hände på bogserbåten. Via twitter hälsar han, med versaler, att “någon måste betala” om migranterna har betett sig våldsamt.

Källa Daily Mail
Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!