Storbråk mellan Trump och Londons muslimske borgmästare

"Europa håller på att förlora sin kultur på grund av invandringen"

Donald Trump är i London och har redan hunnit kritisera den muslimske borgmästaren Sadiq Khan för den tilltagande kriminaliteten i Storbritanniens huvudstad, vilken han skyller på invandringen.
– Skandalöst, svarar Khan.

STORBRÅK. Att den muslimske borgmästaren i London, Sadiq Khan, inte gillar USAs president Donald Trump visste vi redan när han gav tillstånd att låta en jätteballong sväva över staden, en ballong som framställer presidenten som en arg bebis med blöja. När nu Donald Trump kritiserar Sadiq Khan för att han varit usel på att bekämpa kriminalitet och militanta angrepp mot stadens invånare, surnar borgmästaren till.

– Själva tanken att man ger invandringen från Afrika skulden är skandalös och det bör vi säga rakt ut till honom, sa Khan till BBC på fredagen.

Borgmästaren fick också frågor om varför han tillåter ballongen att flyga över London – borde han inte kunna vara den större personen? På det svarar Sadiq Khan att han minsann inte tänker ta ifrån människor deras rätt att ”protestera” mot Trump och hans åsikter. Britterna har rätt att visa att de ogillar presidentens politik.

Ogillar verkligen britterna Donald Trump?

Han nämner förstås inte att de allra flesta britter antagligen inte alls ser Donald Trump som en blöjbebis och kanske inte alls ogillar hans politik.


Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela den här artikeln.
Just nu kan du få första månaden för halva priset! Använd rabattkoden frimedia

Skaffa Svegot Plus nu

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}