Nytt kristet nationalistiskt parti på gång i Finland

"Antikrist är på väg"

Kristdemokraterna är inte kristna nog och Sannfinländarna är inte nationalistiska nog. Det finns ett politiskt vakuum som måste fyllas, säger Jouko Piho som siktar på att ställa upp i finländska valet 2019 med sitt parti Blåkorsets förbund. Vi talade med partiordföranden som hade en hel del intressant att säga.

TRO. Finlands självständighet måste försvaras och den kristna moralen måste återinföras. Finland skall lämna EU och återinföra en egen valuta samt sätta stopp för skadlig invandring. Det är dessa frågor Jouko Piho, partiordförande för Blåkorsets förbund främst vill driva.

— Finland behöver ett nationalistiskt parti till, vid sidan av Sannfinländarna. Alla andra europeiska länder har fler än ett nationalistiskt parti. Ungern har Fidez och Jobbik, och i Sverige finns både Sverigedemokraterna och Alternativ för Sverige, säger Piho till Hufvudstatsbladet.

Piho har tidigare varit medlem i finländska kristdemokraterna men uteslöts 2010 efter en av hans texter med rubriken “Varför och på grund av vem har världen drabbats av en homo-boom?” fått stor uppmärksamhet. Många hörde av sig till partiet och frågade om Pihos text var representativt för partiet. Peter Östman, ordförande för riksdagsgruppen ringde upp Piho.

— Peter Östman ringde mig. Han ansåg att man inte kunde skriva så här. Han trodde inte på att det handlar om en global konspiration mellan kulturmarxisterna, illuminati och frimurarna som handlar om att krossa nationalstaterna och den kristna moralen genom att sprida homopropaganda, och i stället skapa ett globalt imperium som styrs av en diktator, som enligt mig är bibelns antikristus.

Lång politisk vandring

Efter samtalet blev Piho utesluten och efter att ha försökt gå med i Sannfinländarna, där han inte var önskad, gick han med i Självständighetspartiet. Efter ett mycket svagt valresultat med bara 2000 röster lämnade han och var politisk hemlös ett tag. Efter att ha försökt starta ett eget parti men misslyckats med namninsamlingen var han en kort tid medlem i Centern men tvingades efter det uppstått diskussion om Pihos profetior valde han självmant att lämna även där. Nu är han alltså på gång att starta sitt egna parti Blåkorsets förbund med en tydligt kristen och nationalistisk profil.

Utöver sitt politiska arbete har Piho skrivit ett flertal böcker, flera av dem innehållande profetior, och tre om Israel dit han rest flera gånger.

Intervju med Jouko Piho

Tidningen Svegot kontaktade Jouko Piho för att be honom förklara mer om situationen i Finland och hans kristna tro.


Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela den här artikeln.
Just nu kan du få första månaden för halva priset! Använd rabattkoden frimedia

Skaffa Svegot Plus nu

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}