Kriget mot svenskarna pågår i oförminskad takt

2005 kom en uppsats där unga invandrarkillar berättade om hur de ser sina rån av svenskar som krigföring. 2018 pågår detta krig med ännu större styrka. Björn Björkqvist har läst en dom där utländska tonåringar skryter med hur de rånar och hotar rädda svenska ungdomar.

KRÖNIKA. Två tonåringar dömdes för en tid sedan till fängelse i två år och nio månader respektive två år och sex månader för en serie rån mot yngre tonåringar i Göteborg. En annan dömdes till skyddstillsyn eftersom han inte hunnit fylla 18 år, medan en fjärde friades i brist på bevis. Jag läste om det i Göteborgs-Posten och bestämde mig för att hämta ut domen. De små notiserna om grov brottslighet avlöser varandra. Bakom notiserna finns stort lidande, men det händer så mycket i vårt land att det stannar vid några rader.

Nåväl, jag fick hem domen. Det visade sig att huvudmannen i målet är 18-årige Mohamed, medborgare i Somalia och Sverige. Hans kumpaner är 18-årige Daniel vars föräldrar invandrat från forna Jugoslavien och 17-årige Florian, också han med rötterna i forna Jugoslavien. Personen som frias är en 17-åring med medborgarskap i Eritrea och Sverige. Det går inte att bevisa att han deltog, men någon som liknar honom har setts på övervakningsbilder.

Oftast har rånen gått till ungefär såhär.


Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela den här artikeln.
Just nu kan du få första månaden för halva priset! Använd rabattkoden frimedia

Skaffa Svegot Plus nu

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}