Autonoma vänstern kopplas till vapengömma i Taberg

Säpo inblandade i utredningen

Inbrottstjuvarna bröt sig in i en container i Taberg utanför Jönköping. När de såg vad som låg där ringde de polisen. Nu är flera personer med kopplingar till den svenska vänstern i förvar hos polisen.

VÅLDSVÄNSTERN. I torsdags slog polisen till i Taberg utanför Jönköping. I en container hade några inbrottstjuvar funnit flera automatvapen, polisuniform, löshår och peruker. Fyra män anhölls för grovt vapenbrott. En av de gripna är nu häktad för förberedelse till grovt rån. De övriga tre är släppta på fri fot.

Kopplingar till autonoma vänstern

Under dagen i dag anhölls en man i 40-årsåldern av Jönköpings tingsrätt. På Flashback figurerar ett namn som påstås komma från ett dagboksblad från tingsrätten. Den utpekade mannen är 42 år gammal, arbetar som kurator på en skola i Jönköping och är sedan tidigare ostraffad. Skolans rektor säger sig vara chockad över uppgifterna.

Enligt uppgifter till Aftonbladet finns det kopplingar till den autonoma vänsterrörelsen och man misstänker att det finns politiska motiv bakom vapengömman och polisuniformerna. Säkerhetspolisen har, enligt Aftonbladets källa, en konkret roll i utredningen.

Husrannsakan och anhållning

Under måndagen genomförde polisen flera husrannsakningar i Jönköpingstrakten och i samband med dessa anhölls ytterligare en man i 40-års åldern. De två som nu sitter hos polisen tillhör samma umgängeskrets och är aktiva i samma delar av föreningslivet, skriver Aftonbladet.

Polisen jagar också ytterligare en man som är misstänkt i ärendet.

AFA i Jönköping, precis som på många andra platser i Sverige, har tillgång till skattefinansierade samlingsplatser. När 12 AFA-aktivister greps i januari 2017 efter att ha överfallit medlemmar i Soldiers of Odin, visade det sig att attacken hade planerats i kulturhuset i Jönköping.

Den administrativa samordnaren, Johan Jonsson, sa att man försökte vara “väldigt inkluderande”, när Fria Tider frågade om kopplingen till våldsvänstern. Kanske var det på kulturhuset som planeringen skedde inför vad det nu var tänkt att automatvapnen och polisuniformerna skulle användas till.

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!