Batikhäxan som vill byta medborgarskap

Framtida forskare i det fria Sverige kommer ha en grannlaga uppgift när de ska analysera vår tid. Det kommer gå åt många kannor kaffe när de går igenom tidningsurklippen, debattartiklarna och inlagen på radio och teve. Ju mer de rotar runt, desto märkligare kommer det att bli. Jag sörjer att jag inte kommer att få läsa deras sammanfattning av denna tid, som är så ur led. Låt oss se närmare på ett exempel – möt Siw Bank.

TOKKÄRRING. Siw Bank är 58 år gammal och bor i Tidaholm där hon arbetar som SFI-lärare. Hon lever, av allt att döma, ett gott liv. Tre barn har hon och en man (nåja, man och man). Hon har också ett afghanskt ensamkommande flyktingbarn – ja barn, faktiskt, det är nämligen så hon tagit honom till sig. Han är hennes barn. Detta är något hon upprepar i debattartikeln på DN.


Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela den här artikeln. Just nu kan du prova en vecka för bara 19 kronor med rabattkoden svegot19

Skaffa Svegot Plus nu

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}