Kvinna åtalas för metoo-utpressning

En kvinna i femtioårsåldern, hemmahörande i Nacka, åtals nu efter att ha hotat sin före detta man med att hon skulle hänga ut honom i samband med metoo-hetsen.

Kvinnan och mannen var gifta tills de för 17 år sedan skilde sig. Men i samband med hetsen kring #metoo fick mannen ett sms från kvinnan, rapporterar lokaltidningen Mitt i. I meddelandet skrev hon bland annat:

”Vi måste prata #metoo bl.a.”.

Snart kom det fram att kvinnan ville ha pengar av mannen. Fick hon inte pengarna skulle hon gå ut med att han utsatt henne för ”sexuellt”. I ytterligare ett sms står det:

”Mår så jävla pissdåligt över vad du utsatte mig för sexuellt och ditt förtryck – vill ha upprättelse…”.

Hon hävdade också att hon tagit kontakt med en tidning och att de bara väntade på att hon skulle namnge honom.

Inte meningen att utpressa

Kvinnan hävdar i förhör att det aldrig var hennes mening att utpressa mannen ekonomiskt. Den ekonomiska uppgörelse hon tar upp i meddelanden handlar i stället om att mannen skulle ha lurat av henne aktier i ett gemensamt företag. Hon vidhåller dock att han har ofredat henne sexuellt men att hon aldrig orkat anmäla det.

Mannen hänvisar till att advokater grundligt gick igenom bouppdelningen vid skilsmässan och att det inte finns några oegentligheter. Han förnekar också att han skulle begått några sexuella övergrepp mot henne.

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!