Pavel Gamov berättar om sin tid i Sverigedemokraterna

I det senaste avsnittet av podcasten Vita pillret deltar den politiske vilden Pavel Gamov. Då även programledaren Christoffer Dulny suttit i Sveriges riksdag resulterar det i flera intressanta diskussioner om vad som pågår i riksdagen.

Vita pillret är en podcast som drivs av Nordisk alternativhöger som Sveriges Radio i oktober förra året benämnde som ”högerextrema” eftersom Christoffer Dulny menade att svenskar är vita, vilket enligt Sveriges Radio är en högerextrem åsikt. Vita pillret beskriver sig själva som en ”familjevänlig show med en borgerlig grundsyn”, men en ”humorpodd med en stor dos allvar” kanske vore en bättre beskrivning.

Idag släpptes avsnitt 36. Förutom Christoffer Dulny deltar den ständige panelmedlemmen Kristoffer Hugin gästar även Svegots Björn Björkqvist och den tidigare sverigedemokratiske riksdagsledamoten Pavel Gamov.

Temat för avsnittet är det nystartade partiet Alternativ för Sverige (AfS) men det är svårt att diskutera AfS utan att också diskutera Sverigedemokraterna (SD). Då såväl Dulny som Gamov suttit i riksdagen för Sverigedemokraterna och arbetat nära alla nyckelfigurer i både SD och AfS blir det ett samtal som bjuder på såväl insyn i den sverigedemokratiska riksdagsgruppen som hårda kängor riktade mot somliga partiföreträdare. Samtidigt kan de andra deltagarna komma med intressanta utifrånperspektiv.

Pavel Gamov lämnade Sverigedemokraterna efter en skandal som dessvärre inte berörs i podden. Han håller just nu på och skriver en bok om sin tid i Sverigedemokraterna, en bok som han planerar att släppa innan valet i höst.

Det här är första gången han deltar i en podcast och man kan tydligt, när han fritt får tala, ana att det funnits en långtgående konflikt inom Sverigedemokraterna.

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}